annelienmaes.reismee.nl

Bezoek aan México D.F.

Hallo!

Het voorlaatste weekend zit er op, klaar voor mijn laatste weekje hier in Mexico.

Dit weekend zijn we met een groep van school naar de hoofdstad geweest, namelijk Mexico Distrito Federal. Het was een heel leuke uitstap, hoewel het weer wat tegenviel door een orkaan.

De zaterdag zijn we eerst naar Teotihuacan geweest. Dit is een site waar vroeger de Azteken woonden. We zagen er verschillende de tempels, de zonnetempel en de maantempel hebben we beklommen. Best wel lastig om zo'n 174 treden doen! In de namiddag reden we verder tot in Mexico Ciudad. De rand van de stad is echt wel arm. De huisjes staan er op elkaar geplakt, water moeten ze beneden de berg halen, wegen zijn er amper, ... Eens in de stad gekomen zit je in een echte metropool. Grote gebouwen, hotels maar ook oude cultuur. We deden een toer met een toeristenbus, maar door de vele regen gingen we de rest te voet.

Op zondag gingen we naar 'El Museo Nacional de Antropologico'. Een museum over het verleden van de Mexicaanse cultuur, de Maya's, Azteken, ... Het was er zeer interessant, met een leuke gids. In de namiddag gingen we naar een grote shoppingmall. Dit vond ik wat minder leuk, vooral omdat het te lang duurde.

En zo zat het weekend er weer op, op naar mijn laatste weekendje hier in Mexico.

Het einde nadert, ik zal het hier toch wel missen ...

x

Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit reisverhaal.

naam *
bericht *
   Stuur mij een e-mail bij nieuwe reacties op dit verhaal.

Week 4

Laatste reacties

Meer reacties

Blijf op de hoogte!

Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.

E-mail adres:

Zoeken